Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šťavnaté rizoto

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT 200 g čerstvých húb 250 g ryže 30 g nastrúhaného syra 2 PL oleja 1 cibuľa 1/2 l zeleninového vývaru soľ mleté čierne korenie

POSTUP: 1. Ryžu umyjeme, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Huby očistíme a tiež nakrájame na malé kúsky. V hrnci zohrejeme 1 PL oleja a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu. 2. K opraženej cibuli pridáme nakrájané huby a umytú ryžu. Všetko ochutíme soľou a korením, ešte chvíľu popražíme a potom zalejeme vývarom. 3. Varíme na miernom ohni v zakrytom hrnci, kým ryža nezmäkne. Na taniere potom naložíme uvarené rizoto a posypeme ho strúhaným syrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS