Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šťavnatý koláč s višňami

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 10 porcií, Čas pečenia: 30 minút

Potrebujeme: 250 g masla, 250 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, štipka soli, 500 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, trochu vlažného mlieka, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, 500 g zaváraných višní, mandľové lupienky

Postup:

1. Višne zlejeme a necháme odkvapkať. Maslo rozdrobíme s oboma druhmi cukru, so 400 g múky a vytvoríme posýpku.

2. Tretinu odložíme nabok, do zvyšku primiešame vajcia, ostatok múky preosiatej s práškom do pečiva, soľ a vlažné mlieko podľa hustoty cesta.

3. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch rozložíme višne, ktoré posypeme zvyšnou posýpkou a mandľovými lupienkami.

4. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25 až 30 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.

Vyberáme pre vás niečo PLUS