Stehná z divej kačice s malinovou kapustou
29. 11. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT 1 kg stehien z divých kačíc 400 g krájanej anglickej slaniny (bacon) 1,5 kg červenej kapusty 150 g malín 2 dl oleja 100 g kryštálového cukru 1 dl malinového octu 3,5 dl červeného vína hlavičku cesnaku borievkové bobule soľ korenie
POSTUP: 1. Každé stehno zavinieme do jedného plátku anglickej slaniny a predpečieme na malom množstve oleja. Potom mäso položíme na pekáč, ktorý dáme do predhriatej rúry na teplotu 250 °C. 2. Po 15 minútach prisypeme k stehnám strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky, a upečieme ich do zlatista. 3. Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na niekoľkých kvapkách oleja skaramelizujeme kryštálový cukor, osolíme, okoreníme a pridáme k nemu pokrájanú kapustu. 4. Trochu ju osmažíme, zalejeme červeným vínom aj malinovým octom a primiešame i samotné maliny. Prisypeme aj zopár borievkových bobúľ a všetko dusíme pod pokrievkou do mäkka asi 5 až 10 minút. 5. Podávame tak, že do stredu taniera nakopíme kapustu a okolo nej rozložíme kačacie stehná obalené anglickou slaninou.