Halloweenske plnené pusinky

9 kúskov

Z 2 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 120 g hnedého cukru a šľaháme do zhustnutia. Do snehu zľahka vmiešame 60 g strúhaného kokosu a 1 lyžicu maizeny zmiešanej s 1 lyžičkou limetkovej kôry nastrúhanej najemno. Spolu premiešame. Na plech vyložený papierom na pečenie robíme kôpky pomocou cukrárenského vrecka a sušíme ich vo vyhriatej rúre pri teplote 140 °C. Zatiaľ pripravíme karamelový krém: 1 konzervu kondenzovaného mlieka ponorenú vo vode varíme 2 hodiny na karamel a po miernom vychladnutí vymiešame s 250 g zmäknutého masla na jemný krém. Pusinky opatrne rozbijeme a naplníme krémom. Na každú pusinku pomocou krému pripevníme sušené hrozienka ako oči.

Halloweenske plnené pusinky
Halloweenske plnené pusinky
Zdroj: Profimedia

Tekvicové mafiny

12 kúskov

Ošúpeme 200 g tekvice a vyberieme semiačka. Dužinu nakrájame na menšie kusy a rozmixujeme v mixéri. Prelejeme do misy, pridáme 200 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 2 vajcia, 80 ml oleja, štipku soli, za hrsť nasekaných lieskových orieškov a premiešame. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov, ktoré vložíme do jamiek v plechu na mafiny. Košíčky naplníme do dvoch tretín, pretože počas pečenia zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút. Po upečení mafiny necháme vychladnúť. Zatiaľ pripravíme krém. Spolu rozmixujeme 200 g mascarpone, 100 g jemného tvarohu, 25 ml smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru a štipku oranžového potravinárskeho farbiva. Krém dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a potom ho pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na mafiny. Ozdobíme ich zaujímavou halloweenskou dekoráciou.

Tekvicové mafiny
Tekvicové mafiny
Zdroj: Shutterstock

Čokoládové donuty

9 kúskov

Do 100 ml vlažného mlieka pridáme trochu cukru, štipku soli, 25 g čerstvého droždia a na teplom mieste necháme nakysnúť kvások. Do hlbšej misky dáme 500 g polohrubej múky, pridáme postrúhanú citrónovú kôru z polovice umytého citróna, 2-3 žĺtky, 3 lyžičky umu, 60 g zmäknutého masla, štipku soli a vykysnutý kvások. Prilejeme toľko vlažného mlieka, aby sme vypracovali vláčne cesto. Prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme nakysnúť. Pripravené cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4-5 cm a vykrajujeme väčšie kolieska. Stred vykrojíme menším kolieskom. Donuty vyprážame v rozohriatom oleji. Po vychladnutí ich namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Vyšľahanú smotanu dáme do cukrárenského vrecka s tenkou špičkou a pred podávaním ich ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Čokoládové donuty
Čokoládové donuty
Zdroj: Profimedia

Čokoládový puding so sušienkami

6 porcií

Z 900 ml mlieka a 3 balíčkov čokoládového pudingu v prášku uvaríme hustý puding, ktorý počas chladenia miešame. Nad parou vyšľaháme 2 žĺtky so 100 g krupicového cukru. Odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Vyšľaháme 120 g masla s 2 balíčkami vanilínového cukru do peny. Do vychladnutého pudingu zamiešame vyšľahané žĺtky, 100 g rozpustenej čokoládovej polevy a vymiešané maslo. Na dno pohárov nasypeme rozdrvené čokoládové sušienky premiešané s drobným cukrárskym zdobením. Lyžicou navrstvíme čokoládový krém, zasypeme vrstvou sušienok  a ozdobíme piškótou.

Čokoládový puding so sušienkami
Čokoládový puding so sušienkami
Zdroj: Shutterstock