Strešina - zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 1 kilogram zemiaky, 1 polievková lyžica masť, 1 kus veľka cibuľa, 700 gram kyslá kapusta, 50 gram maslo, 100 gram údená slanina, soľ
1.
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.
2.
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme aj scedenú nakrájanú kyslú kapustu. Chvíľu dusíme, potom odstavíme a zmiešame so zemiakmi. Dochutíme soľou a premiešame.
3.
Rozdelíme na taniere a každú porciu polejeme opraženou nakrájanou slaninkou.