Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Strešina - zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou

Strešina - zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

20 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 1 kilogram zemiaky, 1 polievková lyžica masť, 1 kus veľka cibuľa, 700 gram kyslá kapusta, 50 gram maslo, 100 gram údená slanina, soľ

1.

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.

2.

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme aj scedenú nakrájanú kyslú kapustu. Chvíľu dusíme, potom odstavíme a zmiešame so zemiakmi. Dochutíme soľou a premiešame.

3.

Rozdelíme na taniere a každú porciu polejeme opraženou nakrájanou slaninkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS