Studený zákusok
2. 7. 2010, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:16)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 25 minút. Čas chladenia: 3 hodiny.
Potrebujeme (na 1 plech): 1 l mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 4 až 5 PL práškového cukru, 250 g rastlinného tuku, 5 balíčkov keksov, 2 balenia čokolády na varenie (200 g)
Takto sa to podarí:
Zlaté klasy zmiešame s mliekom a varíme do zhustnutia. Do vychladnutej zmesi pridáme rastlinný tuk, spolu rozmixujeme a podľa chuti pridáme práškový cukor. Na plech poukladáme keksy, navrstvíme na ne plnku a opäť poukladáme vrstvu keksov. Nakoniec zákusok polejeme roztopenou čokoládou a odložíme aspoň na tri hodiny do chladu. Zákusok nakrájame teplým nožom.