Šúľance opekané na masle
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
Reklama
40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 gram zemiaky, 125 gram hrubá múka, 2 kus vajce, soľ, muškátový oriešok, maslo na opekanie
1.
Zemiaky umyjeme a dáme variť do osolenej vody na 25 až 30 minút. Zlejeme, necháme chvíľu chladnúť a ošúpeme. Dôkladne roztlačíme a necháme úplne vychladnúť. Posypeme múkou a dochutíme1/2 ČL soli a muškátovým orieškom. Pridáme vajcia a rukami vypracujeme hladké cesto.
2.
Z cesta vytvarujeme dlaňami väčšie šúľance, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 až3 minúty variť a scedíme.
3.
Na panvici rozohrejeme 1 až 2 PL masla a šúľance na ňom z oboch strán opečieme.