Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šúľance opekané na masle

Šúľance opekané na masle

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 gram zemiaky, 125 gram hrubá múka, 2 kus vajce, soľ, muškátový oriešok, maslo na opekanie

1.

Zemiaky umyjeme a dáme variť do osolenej vody na 25 až 30 minút. Zlejeme, necháme chvíľu chladnúť a ošúpeme. Dôkladne roztlačíme a necháme úplne vychladnúť. Posypeme múkou a dochutíme1/2 ČL soli a muškátovým orieškom. Pridáme vajcia a rukami vypracujeme hladké cesto.

2.

Z cesta vytvarujeme dlaňami väčšie šúľance, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 až3 minúty variť a scedíme.

3.

Na panvici rozohrejeme 1 až 2 PL masla a šúľance na ňom z oboch strán opečieme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS