Šúpanie varených zemiakov do šalátu nebolo nikdy ľahšie: Že ste o tomto triku nevedeli skôr!
10. 6. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Shutterstock
Ak by ste poznali tento trik skôr, iste by ste sa zemiakovým šalátom tak veľmi nevyhýbali. Vďaka nemu je šúpanie zemiakov detská hračka.
Zemiaky patria k nášmu národnému dedičstvu, rovnako ako skvelé recepty z nich. Aj vy ste sa im doteraz skôr vyhýbali, pretože vás neustále šúpanie otravovalo?
Máme pre vás šikovný trik, ktorý je taký jednoduchý a taký rýchly, že vás odteraz od tejto nepríjemnej činnosti nikto nebude vedieť odtrhnúť.

Zdroj: Shutterstock
Petržlen nie je len skvelá dekorácia, ale najmä zdravá bylinka.
Stačí pred varením šupu zemiakov trocha načať. Presný postup je takýto: Dôkladne zemiaky umyte, ale ich nešúpte. Len nožom zemiak zľahka narežte v strede po celom obvode.
Uvarte zemiaky tak, ako ste zvyknutí. Keď budú uvarené, zlejte z nich vodu. Do hrnca, v ktorom zemiaky ležia, nalejte studenú vodu. Počkajte, kým sa zemiaky tak ochladia, aby sa dali chytiť. Načatý rez v šupe by mal byť zreteľne viditeľný.
Teraz jednoducho šupku stiahnite prstami. Prajeme vám dobrú chuť.