Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šúpanie varených zemiakov do šalátu nebolo nikdy ľahšie: Že ste o tomto triku nevedeli skôr!

Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ak by ste poznali tento trik skôr, iste by ste sa zemiakovým šalátom tak veľmi nevyhýbali. Vďaka nemu je šúpanie zemiakov detská hračka.

Zemiaky patria k nášmu národnému dedičstvu, rovnako ako skvelé recepty z nich. Aj vy ste sa im doteraz skôr vyhýbali, pretože vás neustále šúpanie otravovalo?

Máme pre vás šikovný trik, ktorý je taký jednoduchý a taký rýchly, že vás odteraz od tejto nepríjemnej činnosti nikto nebude vedieť odtrhnúť.

Petržlen nie je len skvelá dekorácia, ale najmä zdravá bylinka.

Zdroj: Shutterstock

Petržlen nie je len skvelá dekorácia, ale najmä zdravá bylinka.

Stačí pred varením šupu zemiakov trocha načať. Presný postup je takýto: Dôkladne zemiaky umyte, ale ich nešúpte. Len nožom zemiak zľahka narežte v strede po celom obvode.

Uvarte zemiaky tak, ako ste zvyknutí. Keď budú uvarené, zlejte z nich vodu. Do hrnca, v ktorom zemiaky ležia, nalejte studenú vodu. Počkajte, kým sa zemiaky tak ochladia, aby sa dali chytiť. Načatý rez v šupe by mal byť zreteľne viditeľný.

Teraz jednoducho šupku stiahnite prstami. Prajeme vám dobrú chuť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS