Ema Pospíšilová Tekelyová - šéfredaktorka

Čokoládový závin s tvarohom a malinami

8 kúskov

● 6 vajec

● 190 g prírodného hnedého cukru

● 60 g kakaa

● 10 g masla

Na krém:

● 100 ml smotany na šľahanie

● 250 g nízkotučného tvarohu

● 2 PL medu

● 150 g malín

● kakao na posypanie

Plech vyložíme papierom na pečenie a natrieme zmäknutým maslom. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridávame tuhý sneh a preosiate kakao a opatrne premiešavame. Cesto rozotrieme na pripravený plech a pečieme maximálne 7 minút. Špáradlom skontrolujeme cesto – ak zostane suché, cesto je upečené.

Upečený plát necháme vychladnúť na plechu. Zatiaľ si urobíme tvarohový krém – vyšľaháme šľahačku dotuha a primiešame ju k tvarohu a dochutíme medom. Pomocou druhého plechu plát obrátime a opatrne stiahneme papier. Korpus opäť obrátime, natrieme krémom, poukladáme maliny a stočený dáme do chladničky stuhnúť.

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 7 minút

Čas chladenia: 3 hodiny

Viac receptov na zdravé k oláčiky nájdete v Eminej kuchárskej knižke Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3 - Na sviatky to najlepšie!
Viac receptov na zdravé k oláčiky nájdete v Eminej kuchárskej knižke Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3 - Na sviatky to najlepšie!
Zdroj: Petra Bošanská