SUPER TIP! Najlepšia tvarohová plnka do koláčov: Pridajte do nej TOTO a už nikdy nevytečie
5. 2. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: Shutterstock
Obľúbenú klasiku vylepšíte malým trikom. Plnka bude šťavnatá a nebude sa snažiť z koláča uniknúť.
Ak sa pečeniu tvarohových šatôčok, či moravských koláčov vyhýbate, máme pre vás dobrú správu. Máme pre vás tip, ako prinútiť plnku, aby zostala tam, kde má - v koláčiku.

Zdroj: Shutterstock
Tvarohové koláče
Tajomstvom tvarohových lúpačiek a koláčov nie je len dobré cesto, ale aj samotná plnka. Lenže tvaroh nie vždy spolupracuje podľa našich predstáv. Niekedy sa správa ako syr a v rúre sa jednoducho roztečie a koláčik opustí. Takéto koláče síce môžu byť chutné, no pripečený tvaroh a chudobná plnka nie sú bohviečo. Nehovoriac o tom, že takéto koláče by ste na výstavu asi neposlali.
Zdroj: Shutterstock
Lemon curd cheesecake
Nabudúce vyskúšajte pridať do plnky okrem klasických prísad aj jeden vanilkový puding. Zmiešajte tvaroh s cukrom a vajíčkom ako základ. Podľa chuti pridajte citrónovú kôru, vanilku či hrozienka. Na 250 g tvarohu prisypte jeden balík práškového pudingu. Škrob zabráni tvarohu utekať a ostane po celý čas pekne na mieste.
Zdroj: Shutterstock
Tvarohová torta