Reklama

SUPER TIP! Najlepšia tvarohová plnka do koláčov: Pridajte do nej TOTO a už nikdy nevytečie

Tvarohové koláče

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Obľúbenú klasiku vylepšíte malým trikom. Plnka bude šťavnatá a nebude sa snažiť z koláča uniknúť.

Ak sa pečeniu tvarohových šatôčok, či moravských koláčov vyhýbate, máme pre vás dobrú správu. Máme pre vás tip, ako prinútiť plnku, aby zostala tam, kde má - v koláčiku.

Tvarohové koláče

Zdroj: Shutterstock

Tvarohové koláče

Tajomstvom tvarohových lúpačiek a koláčov nie je len dobré cesto, ale aj samotná plnka. Lenže tvaroh nie vždy spolupracuje podľa našich predstáv. Niekedy sa správa ako syr a v rúre sa jednoducho roztečie a koláčik opustí. Takéto koláče síce môžu byť chutné, no pripečený tvaroh a chudobná plnka nie sú bohviečo. Nehovoriac o tom, že takéto koláče by ste na výstavu asi neposlali.

Zdroj: Shutterstock‎

Lemon curd cheesecake

Nabudúce vyskúšajte pridať do plnky okrem klasických prísad aj jeden vanilkový puding. Zmiešajte tvaroh s cukrom a vajíčkom ako základ. Podľa chuti pridajte citrónovú kôru, vanilku či hrozienka. Na 250 g tvarohu prisypte jeden balík práškového pudingu. Škrob zabráni tvarohu utekať a ostane po celý čas pekne na mieste.

Zdroj: Shutterstock

Tvarohová torta