SUPER TIP: Piškótové cesto nebolo nikdy lepšie! Jeden krok navyše a chuť bude úplne iná
11. 1. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:19)

Zdroj: Shutterstock
Postup je o minútku dlhší, ale na chuti sa prejaví niekoľkonásobne. Bez štipky prášku do pečiva!

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Piškótové cesto je univerzálne a hoci sa to nezdá, aj jednoduché. Stačí oddeliť žĺtka vajíčok od bielkov, vyšľahať ich s cukrom a pridať trochu múky.

Zdroj: Shutterstock
Biely masloý krém do piškótovej rolády
Tajomstvo nie je v surovinách, ale v postupe. Ten si niekedy uľahčujeme tým, že šľaháme všetko spolu. To je však chyba. Princípom piškóty je dostať do cesta čo najviac vzduchu, aby bola torta či roláda ľahká a nadýchaná. Je pritom jedno, aký recept použijete.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Malinová torta
Postupujte nasledovne:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Malinová torta
1. Vyšľahajte žĺtky s polovicou cukru až do bielej peny. Potom zašľahajte olej.
2. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a až potom do snehu zašľahajte cukor. Výsledkom by mal byť tuhý sneh.
3. Dajte obe zmesi do jednej misy a zamiešajte múku. Snažte sa miešať jemne tak, aby z cesta neunikal vzduch.
4. Upečte podľa receptu.
Takto bude cesto ľahké a to bez toho, aby ste použili čo i len gram kypriaceho prášku do pečiva.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Malinová torta
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Malinová torta
Zdroj: Shutterstock
Bublanina
Zdroj: Shutterstock
Bublanina
Zdroj: Shutterstock
Jahodová torta so sektom
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Piškótová šarlota s ovocím (6. krok)
Zdroj: Shutterstock
Ako vybabrať s piškótovým cestom?