Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

SUPER TIP: Piškótové cesto nebolo nikdy lepšie! Jeden krok navyše a chuť bude úplne iná

Čo robiť, ak vám roláda pri zavinovaní praskla?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Postup je o minútku dlhší, ale na chuti sa prejaví niekoľkonásobne. Bez štipky prášku do pečiva!

Piškótové cesto je univerzálne a hoci sa to nezdá, aj jednoduché. Stačí oddeliť žĺtka vajíčok od bielkov, vyšľahať ich s cukrom a pridať trochu múky.

Biely masloý krém do piškótovej rolády

Zdroj: Shutterstock

Biely masloý krém do piškótovej rolády

Tajomstvo nie je v surovinách, ale v postupe. Ten si niekedy uľahčujeme tým, že šľaháme všetko spolu. To je však chyba. Princípom piškóty je dostať do cesta čo najviac vzduchu, aby bola torta či roláda ľahká a nadýchaná. Je pritom jedno, aký recept použijete.

Postupujte nasledovne:

1. Vyšľahajte žĺtky s polovicou cukru až do bielej peny. Potom zašľahajte olej.

2. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a až potom do snehu zašľahajte cukor. Výsledkom by mal byť tuhý sneh.

3. Dajte obe zmesi do jednej misy a zamiešajte múku. Snažte sa miešať jemne tak, aby z cesta neunikal vzduch.

4. Upečte podľa receptu.

Takto bude cesto ľahké a to bez toho, aby ste použili čo i len gram kypriaceho prášku do pečiva.

Zdroj: Shutterstock

Jahodová torta so sektom

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Piškótová šarlota s ovocím (6. krok)

Zdroj: Shutterstock

Ako vybabrať s piškótovým cestom?

Vyberáme pre vás niečo PLUS