Super TIP na rýchlu a lacnú večeru: Vyskúšajte nátierku zo zemiakov a vajíčok, neoľutujete!
20. 1. 2020, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 20:29)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Zemiaky sú lacné, nasýtia a dajú sa z nich rýchlo pripraviť skvelé jedlá., napríklad aj takáto chutná nátierka.

Zdroj: Dušan Křístek

Zdroj: Dušan Křístek

Zdroj: Dušan Křístek
Galéria k článku
Nátierka s vajíčkami
6 porcií
Potrebujeme: 8 stredne veľkých varených zemiakov v šupke ● 4 vajcia uvarené natvrdo ● 4 strúčiky cesnaku ● 1 stredne veľká cibuľa
● 2 PL horčice ● 1 malý pohár majonézy ● mleté čierne korenie ● nasekaná petržlenová vňať ● 2 PL masla ● soľ ● 3 feferónky
Postup: zemiaky a vajcia nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno. V mise zmiešame zemiaky, vajcia, cibuľu, cesnak, feferóny, horčicu, zmäknuté maslo a majonézu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať, dobre premiešame a podávame s pečivom alebo chlebom.
Čas prípravy: 15 minút