Zemiakové fašírky

Čas prípravy: 12 minút. Čas pečenia: 18 až 25 minút.

Potrebujeme: 500 g zemiakov, 80 g mäkkej salámy, 60 g strúhaného tvrdého syra, 60 g polohrubej múky, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, štipku mletého muškátového orieška, petržlenovú vňať

Postup:

1. Očistené, pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme, roztlačíme a necháme vychladnúť.

2. K zemiakom pridáme pokrájanú salámu, posekanú petržlenovú vňať, 40 g strúhaného syra, múku a žĺtok. Všetko spolu premiešame.

3. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho po častiach vmiešame do zemiakovej zmesi. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme štipku mletého muškátového orieška.

4. Pomocou dvoch polievkových lyžíc zo zemiakovej masy vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme zvyšným strúhaným syrom a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme.