Najvyšší čas pripraviť si domácu medovinu: Výborne zahreje a chutí naozaj skvelo
20. 11. 2014, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:27)

Zdroj: Shutterstock
Počas predlžujúcich sa chladných večerov vás výborne zahreje. Jej výroba je pritom taká jednoduchá.

Zdroj: living4media

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Takto si pripravíte domácu medovinu:
1. V horúcom vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme 500 ml medu.
2. Pridáme 500 ml citrónovej šťavy a zmes celého korenia (škorica, klinčeky, zázvor, kardamóm a badián). Krátko povaríme a necháme prirodzene vychladnúť.
3. Do zmesi pridáme 250 ml kvalitného alkoholu (slivovica, hruškovica, vodka alebo čerešňovica).
4. Nalejeme do veľkého pohára na zaváranie a odokryté necháme úplne vychladnúť, uzavrieme a dáme na tmavé miesto.
5. Po 2 až 3 týždňoch prefiltrujeme a stočíme do fliaš.