Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Super tipy na tie najlepšie omáčky k mäsu či zelenine: Stačí naozaj málo, a vždy uvaríte inú

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Takto nebudú mať vaše omáčky chybu! Prezradíme vám tajné triky, ktoré z nich spravia nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.

Tiež máte ten pocit, že skoro každé jedlo dostane tie správne grády až so správnou omáčkou? Keďže sme aj my „omáčkoholici“ máme pre vás skvelé tipy, ako si ochutiť klasickú bielu omáčku bešamel (maslo, múka, mlieko), aby bola vždy iná a vždy megachutná.

Zahustenie omáčky, či polievky

Zdroj: Shutterstock

Zahustenie omáčky, či polievky

K bielemu mäsu, ako je kuracina alebo morčacie mäso, pridajte do omáčky mleté čierne korenie alebo celé zelené korenie. Veľmi lahodne zapôsobí aj vyšľahaná smotana na šľahanie zamiešaná do omáčky.

Zdroj: Shutterstock‎

Sviečková omáčka

K zelenine je úžasne chutná kombinácia so smotanou na šľahanie, soľou a s mletým čiernym korením. Osviežujúcu chuť získate vymiešaním s cmarom.

K rybám sa zasa hodí, keď omáčku dochutíte morskou soľou. Výborná je aj kombinácia s citrónovou šťavou a horčicou.

Zdroj: Dušan Křístek

Kapor s vínovo-šalviovou omáčkou na baby špenáte

Zdroj: Shutterstock

Ako sa o riad správne starať?

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Holandská omáčka

Zdroj: Život

Losos s bylinkovou omáčkou

Zdroj: Shutterstock

Karfiol s omáčkou

Vyberáme pre vás niečo PLUS