Super tipy na tie najlepšie omáčky k mäsu či zelenine: Stačí naozaj málo, a vždy uvaríte inú
6. 5. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:23)

Zdroj: Shutterstock
Takto nebudú mať vaše omáčky chybu! Prezradíme vám tajné triky, ktoré z nich spravia nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Tiež máte ten pocit, že skoro každé jedlo dostane tie správne grády až so správnou omáčkou? Keďže sme aj my „omáčkoholici“ máme pre vás skvelé tipy, ako si ochutiť klasickú bielu omáčku bešamel (maslo, múka, mlieko), aby bola vždy iná a vždy megachutná.

Zdroj: Shutterstock
Zahustenie omáčky, či polievky
K bielemu mäsu, ako je kuracina alebo morčacie mäso, pridajte do omáčky mleté čierne korenie alebo celé zelené korenie. Veľmi lahodne zapôsobí aj vyšľahaná smotana na šľahanie zamiešaná do omáčky.
Zdroj: Shutterstock
Sviečková omáčka
K zelenine je úžasne chutná kombinácia so smotanou na šľahanie, soľou a s mletým čiernym korením. Osviežujúcu chuť získate vymiešaním s cmarom.
K rybám sa zasa hodí, keď omáčku dochutíte morskou soľou. Výborná je aj kombinácia s citrónovou šťavou a horčicou.
Zdroj: Dušan Křístek
Kapor s vínovo-šalviovou omáčkou na baby špenáte
Zdroj: Shutterstock
Ako sa o riad správne starať?
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Holandská omáčka
Zdroj: Život
Losos s bylinkovou omáčkou
Zdroj: Shutterstock
Karfiol s omáčkou