Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

SUPER TRIK: Rozliepajú sa vám pri vyprážaní plnené šišky? Tento jednoduchý fígeľ tomu zabráni

Šišky

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Ukážeme vám dva spôsoby, ako pripraviť plnené šišky. Jeden lepší ako druhý.

Klasická šiška má v strede dieru a džem navrchu. No niekedy je praktickejšie, ak je plnka vo vnútri šišky. Ľahšie sa jedia aj prenášajú. No a povedzme si na rovinu- niekedy jednoducho máme chuť na šišky s plnkou.

Plnku môžete do šišiek dostať už pred vyprážaním, alebo po ňom. Na prvý spôsob nepotrebujete žiadne extra vybavenie. Stačí vám kuchynský valček a dva poháre- jeden s väčším a jeden s menším priemerom.

Zdroj: Shutterstock

Čím naplniť šišky, aby boli dokonalé?

Cesto na šišky rozvaľkajte a väčším hrnčekom (alebo vykrajovačkou) vykrojte Kolieska. Rozdeľte celé množstvo na polovicu. Do polovice koliesok položte plnku pekne na stred vykrojeného cesta. Okraje potrite vlažnou vodou a prikryte druhým vykrojeným kolieskom.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Teraz vezmite menší hrnček a vykrojte ešte raz - takto získate krásnu plnenú šišku, ktorá sa nebude rozdeľovať. Pred vyprážaním nezabudnite nechať šišky ešte trochu podkysnúť, aby boli nadýchané. Zo zvyšného cesta môžete vyrobiť iné tvary šišiek.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Druhý spôsob plnenia šišiek je ešte jednoduchší, ale vyžaduje si cukrárske vrecúško alebo plniacu striekačku. Ak ich máte doma, máte vyhraté. Plnku jednoducho dáte do vrecúška alebo striekačky a plníte už hotové, vypražené šišky.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Vyberáme pre vás niečo PLUS