Čo robiť, aby sa jedlo v mikrovlnke rovnomerne zohrialo, alebo čím krájať mäkký syr? Pomôžu tieto triky
28. 1. 2016, 14:00

Zdroj: Shutterstock
Ako správne zohriať jedlo v mikrovlnke, aby bolo rovnomerne teplé, či ako pokrájať mäkký syr? Pomôžu tieto overené triky do kuchyne.
Rady, ako sa naučiť ohrievať v mikrovlnke alebo zachytiť kôstky z citróna.
Ohrievanie v mikrovlnke
Aby sa jedlo ohrialo v mikrovlnnej rúre rovnomerne, jedlo sústreďte nie v strede taniera, ale skôr po jeho stranách.
Nevyschne pri ohreve
K potravinám, ktoré by sa mohli pri ohreve v mikrovlnnej rúre vysušiť, položte vedľa na tanier aj pohár s vodou.
Horúca nebude lepiť
Prv než do odmerky dáte lepkavé ingrediencie ako napríklad med, namočte ju najskôr do horúcej vody. Surovina sa vďaka teplote sama skĺzne dole.
Sitko na citrón
Pri vytláčaní citrónu ho najskôr obaľte do gázy, ktorá kôstky zachytí a neskončia tak v čaji.
Krájanie niťou
Mäkký syr, ktorý sa lepí o nôž, skúste nabudúce krájať pomocou dentálnej nite. Položte niť pod syr a zhora niť previažte. Samozrejme, používajte niť bez príchute!
Dobré vajce sa ponorí
Ak si nie ste istí, či je vajíčko ešte dobré, ponorte ho do studenej vody. Ak sa ponorí, je v poriadku, ak ostane plávať, je už pokazené.