Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čo robiť, aby sa jedlo v mikrovlnke rovnomerne zohrialo, alebo čím krájať mäkký syr? Pomôžu tieto triky

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ako správne zohriať jedlo v mikrovlnke, aby bolo rovnomerne teplé, či ako pokrájať mäkký syr? Pomôžu tieto overené triky do kuchyne.

Rady, ako sa naučiť ohrievať v mikrovlnke alebo zachytiť kôstky z citróna.

Ohrievanie v mikrovlnke

Aby sa jedlo ohrialo v mikrovlnnej rúre rovnomerne, jedlo sústreďte nie v strede taniera, ale skôr po jeho stranách.

Nevyschne pri ohreve

K potravinám, ktoré by sa mohli pri ohreve v mikrovlnnej rúre vysušiť, položte vedľa na tanier aj pohár s vodou.

Horúca nebude lepiť

Prv než do odmerky dáte lepkavé ingrediencie ako napríklad med, namočte ju najskôr do horúcej vody. Surovina sa vďaka teplote sama skĺzne dole.

Sitko na citrón

Pri vytláčaní citrónu ho najskôr obaľte do gázy, ktorá kôstky zachytí a neskončia tak v čaji.

Krájanie niťou

Mäkký syr, ktorý sa lepí o nôž, skúste nabudúce krájať pomocou dentálnej nite. Položte niť pod syr a zhora niť previažte. Samozrejme, používajte niť bez príchute!

Dobré vajce sa ponorí

Ak si nie ste istí, či je vajíčko ešte dobré, ponorte ho do studenej vody. Ak sa ponorí, je v poriadku, ak ostane plávať, je už pokazené.

Vyberáme pre vás niečo PLUS