Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Švajčiarska roláda s mascarpone a bielou čokoládou

Švajčiarska roláda s mascarpone a bielou čokoládou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 5 kus vaječný žĺtok, 110 gram práškový cukor, 3 kus vaječný bielok, 0.25 čajová lyžička soľ, 40 gram hladká múka, 20 gram kukuričná škrobová múčka, 40 gram maslo, 300 gram Mascarpone, 100 gram biela čokoláda, 1 čajová lyžička strúhaná limetková kôra, 2 čajová lyžička limetková šťava, 50 gram nasekané nesolené pistácie, hoblinky bielej čokolády a lístky mäty na ozdobu

1.

Rúru vyhrejeme na 160 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2.

Žĺtky vyšľaháme s 50 g cukru dopenista. Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. V inej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli dotuha, potom postupne prisypávame zvyšný cukor a šľaháme ďalej, kým sneh získa pevné špičky. Asi tretinu snehu jemne vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a zvyšok snehu vmiešame najlepšie metličkou na sneh, aby zmes ostala nadýchaná. Navrch preosejeme múku, pridáme škrobovú múčku a jemne vmiešame. Na záver opatrne zapracujeme roztopené maslo.

3.

Pripravené cesto rozdelíme na plech s papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 8 až 10 minút. Upečené cesto vyklopíme, necháme trochu vychladnúť, zbavíme papiera na pečenie a jemne zvinieme.

4.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (nesmie vrieť, aby sa čokoláda nezrazila). Mascarpone rozmiešame s limetkovou šťavou aj kôrou a potom opatrne spojíme aj s rozpustenou čokoládou. Môžeme použiť aj šľahač.

5.

Väčšiu časť krému natrieme na rozvinutú roládu, opäť zvinieme a natrieme zvyšným krémom. Roládu ozdobíme nasekanými pistáciami, hoblinkami bielej čokolády a lístkami mäty.

Vyberáme pre vás niečo PLUS