Sviatočná káva iba pre vás: Už ste niekedy pili TOTO? Je to dobrota, ktorej len málokto odolá
30. 12. 2023, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:24)

Zdroj: shutterstock
Najlepšie rady do kuchyne

Padlo nám do oka
Vianočné formičky
Pečenie na Vianoce, ale aj na Silvestra je už v plnom prúde a v tomto čase vyťahujú svoje formičky všetky gazdinky, ktoré tak doteraz nestihli urobiť. Isto ste si už všimli, že formičiek nie je nikdy dosť, a ak plánujete tento rok svoju zbierku rozšíriť o ďalšie kúsky, máme pre vás niekoľko pekných aj praktických inšpirácií.
Zdroj: archív firmy
V praktickej nádobe, Lidl, 9,99 €
Zdroj: archív firmy
Vločky, Bonami, 10,40
Zdroj: archív firmy
Na krúžku, Tescoma, 5,30 €
Sviatočná káva iba pre vás
Doprajte si počas Vianoc túto kávovú špecialitu. Je to dobrota, ktorej len málokto odolá. Na 4 porcie v hrnci pomaly priveďte do varu 400 ml kávy a 600 ml mlieka spolu s 2 drievkami škorice a 3 anízmi. Vyberte korenie a pridajte 250 g horkej čokolády a miešajte, kým sa nerozpustí. Dochuťte 2 ČL mletého zázvoru, štipkou mletého anízu, štipkou kardamómu, štipkou muškátového orieška a nalejte do pohárov. Ozdobte šľahačkou a zázvorom.
Zdroj: shutterstock
Sviatočná káva iba pre vás
Vianočná rybka– jednoduchá a chutná
Filetu zo strany kože niekoľkokrát narežte, aby sa pri opekaní nevlnila. Mäso pokvapkajte citrónovou šťavou a osoľte. Na panvici rozpáľte trochu oleja a rybu pečte najprv zo strany kože. Mäsovú stranu len ku koncu zľahka opečte. Pridajte čerstvý rozmarín, veľký strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Jemne opečte, pridajte trocha masla, a keď sa rozpustí, mäso niekoľkokrát prelejte voňavým výpekom. Asi po 5 minútach je rybka hotová.
Zdroj: shutterstock
Vianočná rybka – jednoduchá a chutná
Pre knihomoľky
Petra Tóthová, Patrícia Zlámalová: CUKRÁREŇ – Dezerty, ktoré milujeme
Táto sladká kuchárska kniha obsahuje až 40 receptov na tradičné, klasické koláče, presne ako ich poznáme zo svojho detstva. Autorky sa v nej snažili zhromaždiť tie najobľúbenejšie sladké klasiky, ako sú punčové rezy, dobošová torta, krémové trubičky, ale aj kultové laskonky či karamelové veterníky. Takto budete mať všetky tieto dobroty pokope na jednom mieste. MAURO Slovakia, 21,90 €
Zdroj: archív firmy
Petra Tóthová, Patrícia Zlámalová: CUKRÁREŇ – Dezerty, ktoré milujeme
Náš tip
Váš vianočný likér získa exotickejšiu chuť, keď pri jeho príprave časť kondenzovaného mlieknahradíte kokosovým mliekom z konzervy. Na Vianoce dokonalé!
Zdroj: shutterstock
Náš tip
SOS z kuchnye
Čo robiť, aby sa mi cesto na vanilkové rožky nedrobilo?
Majka z Prešova
Radí redaktorka Petra Mitringová
Na jeho prípravu použite vychladené prísady. Po vymiesení musí cesto aspoň hodinu odpočívať v chladničke. A teraz to dôležité – po vybraní z chladničky cesto krátko premieste, aby bolo mäkšie. Nebude sa potom drobiť. Ale pozor, predtým si treba ruky ochladiť v studenej vode a osušiť, aby sa cesto nerozišlo.
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne