Reklama

Sviatočná káva iba pre vás: Už ste niekedy pili TOTO? Je to dobrota, ktorej len málokto odolá

Perníkové latte alebo cappuccino budú počas chladných dní vašimi vernými spoločníkmi.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do kuchyne

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŠKORICA je vynikajúci ANTIOXIDANT! Pridajte si ju každý deň do kávy

    Padlo nám do oka

    Vianočné formičky

    Pečenie na Vianoce, ale aj na Silvestra je už v plnom prúde a v tomto čase vyťahujú svoje formičky všetky gazdinky, ktoré tak doteraz nestihli urobiť. Isto ste si už všimli, že formičiek nie je nikdy dosť, a ak plánujete tento rok svoju zbierku rozšíriť o ďalšie kúsky, máme pre vás niekoľko pekných aj praktických inšpirácií.

    Zdroj: archív firmy

    V praktickej nádobe, Lidl, 9,99 €

    Zdroj: archív firmy

    Vločky, Bonami, 10,40

    Zdroj: archív firmy

    Na krúžku, Tescoma, 5,30 €

    Sviatočná káva iba pre vás

    Doprajte si počas Vianoc túto kávovú špecialitu. Je to dobrota, ktorej len málokto odolá. Na 4 porcie v hrnci pomaly priveďte do varu 400 ml kávy a 600 ml mlieka spolu s 2 drievkami škorice a 3 anízmi. Vyberte korenie a pridajte 250 g horkej čokolády a miešajte, kým sa nerozpustí. Dochuťte 2 ČL mletého zázvoru, štipkou mletého anízu, štipkou kardamómu, štipkou muškátového orieška a nalejte do pohárov. Ozdobte šľahačkou a zázvorom.

    Zdroj: shutterstock

    Sviatočná káva iba pre vás

    Vianočná rybka– jednoduchá a chutná

    Filetu zo strany kože niekoľkokrát narežte, aby sa pri opekaní nevlnila. Mäso pokvapkajte citrónovou šťavou a osoľte. Na panvici rozpáľte trochu oleja a rybu pečte najprv zo strany kože. Mäsovú stranu len ku koncu zľahka opečte. Pridajte čerstvý rozmarín, veľký strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Jemne opečte, pridajte trocha masla, a keď sa rozpustí, mäso niekoľkokrát prelejte voňavým výpekom. Asi po 5 minútach je rybka hotová.

    Zdroj: shutterstock

    Vianočná rybka – jednoduchá a chutná

     Pre knihomoľky

     Petra Tóthová, Patrícia Zlámalová: CUKRÁREŇ – Dezerty, ktoré milujeme

    Táto sladká kuchárska kniha obsahuje až 40 receptov na tradičné, klasické koláče, presne ako ich poznáme zo svojho detstva. Autorky sa v nej snažili zhromaždiť tie najobľúbenejšie sladké klasiky, ako sú punčové rezy, dobošová torta, krémové trubičky, ale aj kultové laskonky či karamelové veterníky. Takto budete mať všetky tieto dobroty pokope na jednom mieste. MAURO Slovakia, 21,90 €

    Zdroj: archív firmy

    Petra Tóthová, Patrícia Zlámalová: CUKRÁREŇ – Dezerty, ktoré milujeme

    Náš tip

    Váš vianočný likér získa exotickejšiu chuť, keď pri jeho príprave časť kondenzovaného mlieknahradíte kokosovým mliekom z konzervy. Na Vianoce dokonalé!

    SOS z kuchnye 

    Čo robiť, aby sa mi cesto na vanilkové rožky nedrobilo?

    Majka z Prešova

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Na jeho prípravu použite vychladené prísady. Po vymiesení musí cesto aspoň hodinu odpočívať v chladničke. A teraz to dôležité – po vybraní z chladničky cesto krátko premieste, aby bolo mäkšie. Nebude sa potom drobiť. Ale pozor, predtým si treba ruky ochladiť v studenej vode a osušiť, aby sa cesto nerozišlo.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.