Sviatočné rezy
13. 9. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 40 minút
Potrebujeme: Cesto: 4 vajcia, 250 g kryštálového cukru, 100 g vlašských orechov, 10 lyžíc teplej vody, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk a múka na vymastenie a pomúčenie plechu, orechy alebo strúhaná čokoláda na dozdobenie
Krém: 500 ml mlieka, 60 g Zlatého klasu, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 g masla
Sneh: 5 bielkov, 250 g práškového cukru
Ako na to: Vajcia s cukrom vyšľaháme a po lyžičkách pridávame teplú vodu. Prisypeme múku, pomleté orechy, prášok do pečiva a vypracujeme cesto, ktoré pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu asi 30 minút.
Krém: Z mlieka, kryštálového aj vanilínového cukru a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, pridáme do nej zmäknuté maslo, vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto.
Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia, nalejeme na krém a necháme dobre stuhnúť v chladničke. Môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo mletými orechmi.