Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sviečková na smotane

Reklama

Potrebujeme: 500 až 700 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 1 cibuľu, 1 kg falošnej hovädzej sviečkovice, soľ, celé čierne korenie, celé nové korenie, 2 bobkové listy, 6 PL octu, 1 téglik kyslej smotany, knedľu

Postup:

1. Deň vopred si do väčšieho hrnca alebo pekáča nakrájame očistenú koreňovú zeleninu (mrkva, zeler, petržlen) spolu s veľkým pórom a cibuľou.

2. K zelenine pridáme očistenú falošnú hovädziu sviečkovicu a premiešame tak, aby bolo mäso zakryté zeleninou. Potom zmes osolíme, pridáme celé čierne a celé nové korenie, bobkové listy a ocot, prípadne suché víno.

3. Zakryjeme a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň hrniec vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 2,5 až 3 hodiny. Počas pečenia mäso niekoľkokrát obrátime.

4. Keď je mäso upečené a zelenina mäkká, mäso vyberieme a nakrájame. Zeleninu dohladka rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme kyslú smotanu, podľa potreby dochutíme a dôkladne rozmiešame.

5. Do hladkej omáčky vložíme mäso. Podávame s parenou alebo so žemľovou knedľou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS