Reklama

Syrová omáčka s makarónmi

Syrová omáčka s makarónmi.

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 25 minút  • Čas varenia: 20 minút

Potrebujeme

• 500 g makarónov • soľ • 200 g syra s modrou plesňou, napríklad gorgonzoly • 2 strúčiky cesnaku • 2 PL masla • 1 až 2 PL hladkej múky• 400 ml mlieka • mleté čierne korenie • muškátový oriešok • štipka mletého šafranu • 100 ml vyšľahanej šľahačky • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Z gorgonzoly odrežeme kraje a zvyšok nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme.

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, krátko opečieme, poprášime múkou, zamiešame a zalejeme mliekom. Pomocou metličky dôkladne rozmiešame, aby nám nevznikli hrudky.

Do panvice pridáme syr, necháme ho pri strednej teplote rozpustiť a omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a šafranom. Omáčku varíme na slabom ohni asi 5 minút. Občas ju premiešame, aby nám neprihorela.

Cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a spolu s omáčkou ich rozdelíme do tanierov. Do každého taniera pridáme 1 lyžicu šľahačky a zopár lístkov petržlenovej vňate na ozdobu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS