Syrové fašírky
12. 11. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:45)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 40 minút; 6 porcií
Potrebujeme: 2 syry s bielou plesňou, 2 vajcia, 1 cibuľa, 5 lyžíc jemných ovsených vločiek, 1 lyžica vegety, 1 menšia klobása alebo párok, soľ, múka, vajce a strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Postup:
1. Syr postrúhame a pridáme k nemu vajcia, nadrobno nasekanú cibuľu, ovsené vločky, vegetu a soľ. Klobásu alebo párok najemno pomelieme a vmiešame do masy.
2. Z pripravenej zmesi formujeme malé fašírky, ktoré obalíme v trojobale a v horúcom oleji vypražíme. Fašírky podávame so zeleninovým šalátom.