Syrovo-šunkové hrianky
17. 6. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:46)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Syrovo-šunkové hrianky sú klasika, ktorá nikdy neomrzí. Ako tip na rýchlu večeru sú priam ideálne.
Čas prípravy: 10 minút. Čas zapekania: 12 minút.
Potrebujeme: 16 plátkov svetlého alebo celozrnného hriankového chleba, 8 plátkov šunky (hydinovej, bravčovej alebo morčacej), 8 plátkov tvrdého syra typu gouda, 3 paradajky, 120 g syra s bielou plesňou, 110 g syra s modrou plesňou, 3 PL olivového oleja, mletá červená paprika, mleté čierne korenie
Ako na to:
1. Menší pekáč alebo misu vhodnú na zapekanie vystelieme papierom na pečenie. Na dno rozložíme polovicu plátkov chleba, ktoré pokvapkáme 2 PL oleja a zapečieme 5 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Na plátky chleba rozložíme plátky tvrdého syra, pridáme umyté a na plátky nakrájané paradajky, šunku a zakryjeme zvyšným chlebom.
2. Syr s bielou a modrou plesňou nakrájame na menšie kúsky a rozložíme navrch. Pokvapkáme zvyšným olejom a poprášime mletou paprikou. Dáme na 7 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po vybratí z rúry okoreníme, štvorce chlebov nakrájame na trojuholníky a podávame.