Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom

4 porcie

4 kuracie prsia bez kože ● 120 g prírodného syra typu žervé ● 100 g čerstvého špenátu ● 100 g mozzarelly ● vločky papričky čili ● 4 plátky slaniny ● soľ ● mleté čierne korenie ● extra panenský olivový olej ● šalát ako príloha

V miske zmiešame prírodný syr, krátko blanšírované lístky špenátu a polovicu mozzarelly nastrúhanej nahrubo. Dochutíme soľou, korením a vločkami čili. Kuracie prsia zhora narežeme. Každý rez – urobíme ich šesť – striedavo naplníme syrovo-špenátovou plnkou alebo plátkom slaniny. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme na 200 °C. Malý plech na pečenie vystelieme alobalom, poukladáme naň naplnené kuracie prsia. Pečieme dozlatista asi 35 minút. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 35 minút

Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom
Zdroj: archív Dobré jedlo