Tagliatelle s kuracinou v citrónovej omáčke
21. 12. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Dušan Křistek
Príprava: 15 minút. Varenie: 20 minút.
Potrebujeme:
300 g kuracích prsičiek, 3 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, korenie na kura, 2 citróny, kryštálový cukor podľa chuti, 100 ml zeleninového vývaru, 50 g parmezánu, soľ, 350 g cestovín tagliatelle, bazalka
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na rezance, posypeme korením na kura, premiešame a sprudka opečieme na oleji. Potom mäso vyberieme a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ostrúhanú kôru z 1/2 citróna, cukor, premiešame a podlejeme vývarom. Keď zmes začne vrieť, pridáme šťavu z oboch citrónov.
2. Do pripravenej šťavy vrátime kuracie mäso, podľa chuti ešte osolíme alebo pridáme cukor a necháme krátko prevrieť. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a scedíme. Podávame s mäsom preliate omáčkou a posypané strúhaným parmezánom a nasekanou bazalkou.