Tagliatelle s lososím mäsom
24. 3. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 300 g lososieho filé 200 g cibule 2 dl bieleho vína 50 g cesnaku 1 viazaničku petržlenovej vňate 2 dl smotany 300 g talianskych cestovín tagliatelle 1 citrón olivový olej soľ mleté čierne korenie
POSTUP:
1.Cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom do polomäkka, aby sa dali dobre hrýzť. 2.Očistené lososie filé nakrájame na malé kocky a opečieme na olivovom oleji. Pri pečení rybu osolíme a okoreníme. 3.Keď je hotová, dáme ju nabok a na zvyšnej šťave restujeme rozkrájanú cibuľu a rozotretý cesnak. 4.Po pár minútach cibuľu zalejeme 1 dl bieleho vína, vytlačíme na ňu šťavu z citróna, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a prilejeme smotanu. 5.Šťavu zmiešame s predvarenými cestovinami tagliatelle, zalejeme zvyšným bielym vínom, pridáme opečené kocky lososieho filé a dusíme ešte asi 2-3 minúty. 6.Podávame s citrónom rozkrájaným na dieliky.