Tajomstvo perfektných bryndzových halušiek: Aj vám sa občas podarí veľmi suché cesto? Napraví to 1 trik
10. 5. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Robila som bryndzové halušky a keď som nastrúhala zemiaky a zasypala ich múkou, vzniklo veľmi suché cesto.
Musela som doliať vodu, čo v recepte nebolo. Urobila som dobre? Pýta sa čitateľka Alica z Trenčína.
Odpovedá redaktorka Silvia Pilková:
Milá Alica, do halušiek idú zemiaky a tie sú rôzne. Ak použijete múčne a sú staršie, môžu obsahovať málo vody a vtedy treba do cesta pridať trochu tekutiny. Takže ste urobili dobre. Záleží však aj na strúhadle, na ktorom zemiaky strúhate.
Ak použijete stranu strúhadla na jemné strúhanie, dostanete aj viac vody. Ak použijete stranu s väčšími otvormi, bude zemiaková masa suchšia. Veľa zdaru pri varení nášho národného jedla.
Zdroj: Dušan Křístek
Bryndzové halušky s tofu