Čím viac, tým lepšie
Syry sa dajú v nákypoch rôzne kombinovať. Strúhaný tvrdý syr môžete doplniť topeným, prípadne tvarohom alebo iným čerstvým syrom (cottage, smotanový). Chuť nákypu bude intenzívnejšia. Mňam!
Pre knihomoľky
Claire Beltonová a spol.: Mačička Pusheen pečie
Ak máte doma menšieho chlapca alebo dievčatko, isto budete vedieť, kto je mačička Pusheen. Zábavná postavička teraz môže vaše deťúrence sprevádzať pri varení alebo pečení. Jednoduché recepty pripravia ľahko samy alebo s vašou pomocou. Táto kuchárska kniha pre deti je aj skvelým tipom na darček.CooBoo, 10,23 €
SOS z kuchyne
Prečo sa mi plnka v závine vždy roztečie?
Miška z Košíc
Radí redaktorka Petra Mitringová
Pri zavinovaní treba dávať pozor, aby boli okraje cesta pevne uzavreté. Druhým možným dôvodom je používanie kryštálového cukru. Lepšou voľbou je použiť práškový cukor, ktorý sa pri pečení neroztečie a neskaramelizuje. Plnka tak zostane pevná a nevytečie.
Dokonalá ťahaná štrúdľa
Hotové cesto na štrúdľu treba nechať odležať v chlade aspoň dve hodiny. Čím dlhšie odpočíva, tým lepšie sa s ním pracuje. Preto ho nechajte v chladničke pokojne aj 12 hodín či dokonca týždeň.
Padlo nám do oka
Detská zástera
Určite dobre viete, že deti sa rady motajú v kuchyni. Ak sú aj tie vaše také, určite im zadovážte roztomilú zásteru. Budú sa cítiť veľmi dôležito, že môžu pomáhať mamke alebo babičke, a vy zasa uvítate, že sa pri tom tak veľmi nezašpinia.
Ako kupovať tekvicu
Vyberajte len pevné plody so stopkou. Ak stopka chýba, môžu sa vnútri tekvice nachádzať hnilobné baktérie. Zrelú tekvicu spoznáte podľa vyššieho tónu, ktorý vydá, keď na ňu zaklopete, alebo podľa vysušenej, prípadne zdrevnatenej stopky.