Rezeň zo zeleru

Potrebujeme:

1 veľký zeler, horčica, soľ, olej, citrónová šťava z 1 citróna, plátky tvrdého syra

Ako si poradiť s rezňami zo zeleru?
Zdroj: Shutterstock

Na trojobal:

Hladká múka, strúhanka, vajcia

Ako to zvládnete?

Zeler očistite a orežte tak, aby vám vznikol tvar čo najviac podobný kocke alebo oválu. Dôležité je, aby zeler mal čo najpravidelnejší tvar, rezne tak budú estetickejšie. Následne nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm.

Ako si poradiť s rezňami zo zeleru?
Zdroj: Shutterstock

Zeler vložte do vriacej vody, pridajte citrónovú šťavu a varte 5 minút.

Plátky vyberte, osušte, potrite horčicou. Na polovicu plátkov uložte 1 plátok syra a podľa chuti aj trochu štipľavej omáčky. Spojte dokopy 2 plátky a pritlačte. Opatrne obaľte v trojobale a vyprážajte ako klasické rezne. Podávajte so zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdroj TU