Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

TAKTO ste kura vcelku možno nepiekli, ale keď ho ochutnáte, inak ho už NIKDY robiť nebudete!

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama

Stalo sa vám, že ste piekli kura vcelku a po upečení ostalo bez chuti a suché? Vyskúšajte jednoduchý trik, ako doňho dostať potrebné chute i šťavnatosť. Potom sa vám bude len tak rozplývať na jazyku...

Možno sa vám tento postup na prvý pohľad nebude pozdávať, ale keď ochutnáte výsledok, budete sa len zalizovať. Ako na to?

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.

1. Kura umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Preložíme do pekáča.

2. Vo väčšej mise zmiešame rozpustené maslo, bylinky, ktoré máme radi a trochu jablkovej šťavy.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.

3. Väčší kus gázy alebo tkaninu na odkvapkávanie syra namočíme do čistej vody a dôkladne vyžmýkame. Potom látku namočíme do maslovej zmesi, aby do seba natiahla čo najviac tekutiny. Látkou prekryjeme kura v pekáči a takto pripravené vložíme do rúry. Látka spôsobí, že do mäsa sa počas pečenia rovnomerne nasiaknu všetky chute a zároveň sa nevysuší.

4. Ak počas pečenia látka príliš hnedne, zakryjeme ju kusom alobalu. Štandardnú hodinu až hodinu a pol pečenia by však mala bez problémov vydržať aj bez pripálenia.

Zdroj: Profimedia.sk

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.