TAKTO ste kura vcelku možno nepiekli, ale keď ho ochutnáte, inak ho už NIKDY robiť nebudete!
19. 11. 2019, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 18:31)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Stalo sa vám, že ste piekli kura vcelku a po upečení ostalo bez chuti a suché? Vyskúšajte jednoduchý trik, ako doňho dostať potrebné chute i šťavnatosť. Potom sa vám bude len tak rozplývať na jazyku...

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku
Možno sa vám tento postup na prvý pohľad nebude pozdávať, ale keď ochutnáte výsledok, budete sa len zalizovať. Ako na to?
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
1. Kura umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Preložíme do pekáča.
2. Vo väčšej mise zmiešame rozpustené maslo, bylinky, ktoré máme radi a trochu jablkovej šťavy.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
3. Väčší kus gázy alebo tkaninu na odkvapkávanie syra namočíme do čistej vody a dôkladne vyžmýkame. Potom látku namočíme do maslovej zmesi, aby do seba natiahla čo najviac tekutiny. Látkou prekryjeme kura v pekáči a takto pripravené vložíme do rúry. Látka spôsobí, že do mäsa sa počas pečenia rovnomerne nasiaknu všetky chute a zároveň sa nevysuší.
4. Ak počas pečenia látka príliš hnedne, zakryjeme ju kusom alobalu. Štandardnú hodinu až hodinu a pol pečenia by však mala bez problémov vydržať aj bez pripálenia.
Zdroj: Profimedia.sk
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.