Možno sa vám tento postup na prvý pohľad nebude pozdávať, ale keď ochutnáte výsledok, budete sa len zalizovať. Ako na to?

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

1. Kura umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Preložíme do pekáča.

2. Vo väčšej mise zmiešame rozpustené maslo, bylinky, ktoré máme radi a trochu jablkovej šťavy.

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

3. Väčší kus gázy alebo tkaninu na odkvapkávanie syra namočíme do čistej vody a dôkladne vyžmýkame. Potom látku namočíme do maslovej zmesi, aby do seba natiahla čo najviac tekutiny. Látkou prekryjeme kura v pekáči a takto pripravené vložíme do rúry. Látka spôsobí, že do mäsa sa počas pečenia rovnomerne nasiaknu všetky chute a zároveň sa nevysuší.

4. Ak počas pečenia látka príliš hnedne, zakryjeme ju kusom alobalu. Štandardnú hodinu až hodinu a pol pečenia by však mala bez problémov vydržať aj bez pripálenia.

Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Takto pripravené pečené kura zostane šťavnaté.
Zdroj: Profimedia.sk