Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takto ste rezne ešte určite nejedli: Extra chrumkavé, mňam! Odteraz ich nebudete robiť inak

Vyskúšajte starý dobrý gordon bleu štyrikrát inak.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Rezne milujeme. Aj keď nepatria medzi najzdravšie jedlá, radi im to odpustíme. Veď šťavnaté mäsko s chrumkavým obalom nemá chybu.

Ak sa vám však obyčajný trojobal z múky, vajec a strúhanky už prejedol a vy by ste radi vyskúšali niečo nové, máme pre vás niekoľko tipov.

Extra chrumkavé

Máte radi svoj rezník pekne chrumkavý? V tom prípade obaľte plátok mäsa namiesto v strúhanke v rozdrvených tortilových alebo zemiakových čipsoch. Vynikajúce sú aj kukuričný lupienky, ktoré vám budú krásne chrúmať pod zubami.

Rezne obalené v kukuričných lupienkoch budú super chrumkavé.

Zdroj: Shutterstock

Rezne obalené v kukuričných lupienkoch budú super chrumkavé.

Na taliansky spôsob

Použite klasický trojobal, len strúhanku zmiešajte so strúhanými parmezánom alebo pecorinom v pomere 2:1.

Aber ja!

Solené tyčinky alebo praclíky rozdrvte a použite namiesto strúhanky. Ideálne k orosenému pivu.

Na ázijsky spôsob

Trochu exotiky na tanier prinesiete, keď namiesto strúhanky mäso obalíte v strúhanom kokose alebo v sezame.

Bylinkový sen

Ak máte radi stredozemnú kuchyňu, pridajte do strúhanky nasekaný tymian, rozmarín alebo šalviu. Vhodná je aj petržlenová vňať.

Orechová krusta

Opäť tip pre milovníkov chrumkania. Obaľte plátky mäsa v nasekaných vlašských či lieskových orechoch, arašidoch alebo tekvicových jadierkach. Pekne vyzerajú aj mandľové lupienky.

Extra chutné

Pražená cibuľka nie je vhodná len do párkov v rožku. Vyskúšajte ju zamiešať aj do strúhanky, ktorú idete použiť na obaľovanie. Uvidíte tú krásnu vôňu a ešte lepšiu chuť.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Vláknina z orechov zasýti a nabudí črevá.

Vyberáme pre vás niečo PLUS