Takto ste rezne ešte určite nejedli: Extra chrumkavé, mňam! Odteraz ich nebudete robiť inak
17. 5. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:20)

Zdroj: Shutterstock
Rezne milujeme. Aj keď nepatria medzi najzdravšie jedlá, radi im to odpustíme. Veď šťavnaté mäsko s chrumkavým obalom nemá chybu.
Ak sa vám však obyčajný trojobal z múky, vajec a strúhanky už prejedol a vy by ste radi vyskúšali niečo nové, máme pre vás niekoľko tipov.
Extra chrumkavé
Máte radi svoj rezník pekne chrumkavý? V tom prípade obaľte plátok mäsa namiesto v strúhanke v rozdrvených tortilových alebo zemiakových čipsoch. Vynikajúce sú aj kukuričný lupienky, ktoré vám budú krásne chrúmať pod zubami.

Zdroj: Shutterstock
Rezne obalené v kukuričných lupienkoch budú super chrumkavé.
Na taliansky spôsob
Použite klasický trojobal, len strúhanku zmiešajte so strúhanými parmezánom alebo pecorinom v pomere 2:1.
Aber ja!
Solené tyčinky alebo praclíky rozdrvte a použite namiesto strúhanky. Ideálne k orosenému pivu.
Na ázijsky spôsob
Trochu exotiky na tanier prinesiete, keď namiesto strúhanky mäso obalíte v strúhanom kokose alebo v sezame.
Bylinkový sen
Ak máte radi stredozemnú kuchyňu, pridajte do strúhanky nasekaný tymian, rozmarín alebo šalviu. Vhodná je aj petržlenová vňať.
Zdroj: Shutterstock
Tymian
Orechová krusta
Opäť tip pre milovníkov chrumkania. Obaľte plátky mäsa v nasekaných vlašských či lieskových orechoch, arašidoch alebo tekvicových jadierkach. Pekne vyzerajú aj mandľové lupienky.
Extra chutné
Pražená cibuľka nie je vhodná len do párkov v rožku. Vyskúšajte ju zamiešať aj do strúhanky, ktorú idete použiť na obaľovanie. Uvidíte tú krásnu vôňu a ešte lepšiu chuť.
Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk
Vláknina z orechov zasýti a nabudí črevá.