Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takúto barbeque omáčku ste určite ešte neskúšali! Špeciálna ingrediencia dodá mäsku skvelú chuť

Barbeque omáčka s kolou

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Ak si pripravíte barbeque omáčku s touto špeciálnou ingredienciou, neoľutujete. Grilované mäsko získa super chuť.

Naša barbeque omáčka má špeciálnu základnú ingredienciu, ktorá jej dodáva super chuť. Skúste grilovať tentokrát s kolou!

Barbeque omáčka s kolou

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Barbeque omáčka s kolou

Barbeque omáčka s kolou – ideálna príloha ku grilovanému mäsku

6 až 8 porcií

Potrebujeme:

250 ml koly

250 ml kečupu

2 PL worčesterskej omáčky

1 PL jablkového alebo vínneho octu

1/2 ČL mletej sladkej papriky

1/2 ČL sušeného tymianu

1 strúčik cesnaku

mleté čierne korenie

soľ a med podľa chuti

Takto sa to podarí:

1. Do hrnca nalejeme kolu, pridáme kečup, worčesterskú omáčku, ocot a privedieme do varu.

2. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, mletú papriku, sušený tymian, korenie a soľ.

3. Zmes povaríme na miernom ohni približne 10 minút, ochutnáme a podľa potreby ešte doplníme soľ, prípadne trochu medu. Môžeme naliať do zaváracej šrubovacej fľaše a necháme vychladnúť. Skladujeme v chlade, omáčka takto vydrží aj dva týždne.

4. Barbeque omáčku používame ako prílohu ku grilovanému mäsu, môžeme ňou mäso potrieť tesne pred koncom grilovania, aby sa prehriala a jemne skaramelizovala. Omáčka je ideálna aj na podávanie ako dip.

Vyberáme pre vás niečo PLUS