Takúto barbeque omáčku ste určite ešte neskúšali! Špeciálna ingrediencia dodá mäsku skvelú chuť
17. 8. 2015, 11:00

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Ak si pripravíte barbeque omáčku s touto špeciálnou ingredienciou, neoľutujete. Grilované mäsko získa super chuť.
Naša barbeque omáčka má špeciálnu základnú ingredienciu, ktorá jej dodáva super chuť. Skúste grilovať tentokrát s kolou!

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Barbeque omáčka s kolou
Barbeque omáčka s kolou – ideálna príloha ku grilovanému mäsku
6 až 8 porcií
Potrebujeme:
250 ml koly
250 ml kečupu
2 PL worčesterskej omáčky
1 PL jablkového alebo vínneho octu
1/2 ČL mletej sladkej papriky
1/2 ČL sušeného tymianu
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ a med podľa chuti
Takto sa to podarí:
1. Do hrnca nalejeme kolu, pridáme kečup, worčesterskú omáčku, ocot a privedieme do varu.
2. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, mletú papriku, sušený tymian, korenie a soľ.
3. Zmes povaríme na miernom ohni približne 10 minút, ochutnáme a podľa potreby ešte doplníme soľ, prípadne trochu medu. Môžeme naliať do zaváracej šrubovacej fľaše a necháme vychladnúť. Skladujeme v chlade, omáčka takto vydrží aj dva týždne.
4. Barbeque omáčku používame ako prílohu ku grilovanému mäsu, môžeme ňou mäso potrieť tesne pred koncom grilovania, aby sa prehriala a jemne skaramelizovala. Omáčka je ideálna aj na podávanie ako dip.