Reklama

Talianska mäsová štrúdľa

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

3 ŠTRÚDLE; PRÍPRAVA: 60 MINÚT

POTREBUJEME:

štrúdľové cesto
150 g rozpusteného masla na potretie
150 ml mlieka

Plnka:
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
400 g mletého chudého hovädzieho mäsa
1 viazaničku bazalky
1 konzervu paradajok na pizzu
1 lyžicu oreganových lístkov
1 lyžicu mletej sladkej papriky
soľ, mleté čierne korenie
1 cibuľu
1 žltú, 1 zelenú a 2 červené papriky
50 g postrúhaného ementálu

POSTUP:

1. Na plnku ošúpeme cibuľu s cesnakom a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme do sklovita najprv cibuľu a potom cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho opečieme a rozdrobíme. Bazalku opláchneme a lístky pokrájame na rezančeky.

2. Do mäsa pridáme paradajky, bylinky a koreniny. Za stáleho miešania dusíme 5 minút, potom podľa chuti posolíme. Ošúpeme ďalšiu cibuľu, papriky rozpolíme, vyčistíme a opláchneme. Všetko pokrájame na tenké pásiky.

3. Rúru predhrejeme na 220 °C. Na dno dáme misku s vodou. Štrúdľové cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Na ne rovnomerne rozložíme mäsovú zmes a zeleninu.

4. Každé cesto zvinieme, štrúdle položíme na pekáč a poprepichujeme. Pečieme 35 - 45 minút. Každých 10 minút štrúdle polejeme mliekom alebo smotanou a pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Výber pre vás