Reklama

Tarator - tradičná bulharská polievka

Tarator - tradičná bulharská polievka

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus šalátová uhorka, 2 strúčik cesnak, 750 gram bulharský jogurt, 125 mililiter mlieko, 2 polievková lyžica nasekaný kôpor, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 čajová lyžička nasekaná saturejka horská, 4 čajová lyžička opečená solená kukurica, soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie, šťava z 1 citróna

1.

Uhorku očistíme, rozpolíme a vydlabeme jadierka. Polovicu nastrúhame najemno a osolíme a druhú polovicu nakrájame na väčšie kocky. Cesnak ošúpeme a rozštvrtíme.

2.

Jogurt rozmixujeme s mliekom, citrónovou šťavou, kôprom, cesnakom, uhorkovými kockami a olivovým olejom najemno. Polievku dochutíme soľou, korením a kajenským korením. Vložíme na 30 minút do chladničky.

3.

Nastrúhanú uhorku dôkladne vymačkáme a spolu so saturejkou zamiešame do polievky.

4.

Podávame chladné a posypané solenou kukuricou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS