Tarator - tradičná bulharská polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus šalátová uhorka, 2 strúčik cesnak, 750 gram bulharský jogurt, 125 mililiter mlieko, 2 polievková lyžica nasekaný kôpor, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 čajová lyžička nasekaná saturejka horská, 4 čajová lyžička opečená solená kukurica, soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie, šťava z 1 citróna
1.
Uhorku očistíme, rozpolíme a vydlabeme jadierka. Polovicu nastrúhame najemno a osolíme a druhú polovicu nakrájame na väčšie kocky. Cesnak ošúpeme a rozštvrtíme.
2.
Jogurt rozmixujeme s mliekom, citrónovou šťavou, kôprom, cesnakom, uhorkovými kockami a olivovým olejom najemno. Polievku dochutíme soľou, korením a kajenským korením. Vložíme na 30 minút do chladničky.
3.
Nastrúhanú uhorku dôkladne vymačkáme a spolu so saturejkou zamiešame do polievky.
4.
Podávame chladné a posypané solenou kukuricou.