Tarhoňové rizoto
22. 7. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g tarhone, 250 g kuracieho mäsa, 250 g mrazenej zeleninovej zmesi, 150 g topeného syra, 1 menšia cibuľa, soľ, 1 lyžička vegety, olej, mleté čierne korenie
Postup:
1. Na menšom množstve oleja opražíme tarhoňu a zalejeme ju horúcou vodou. Uvaríme ako ryžu.
2. Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky pokrájané kuracie mäso, vegetu, soľ a podusíme domäkka. Ku koncu dusenia pridáme zeleninu, premiešame a dodusíme domäkka.
3. K zmesi pridáme topený syr a necháme ho rozpustiť. Pridáme uvarenú tarhoňu a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením.