Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tart s mousse z bielej čokolády

Tart s mousse z bielej čokolády

Zdroj: Iva Tišková (dottka.sk)

Reklama

30 minút, 10 porcií

Potrebujeme: 95 gram maslo, 3 polievková lyžica voda, 1 polievková lyžica kryštálový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 0.5 čajová lyžička citrónová kôra, 155 gram hladká múka (prípadne viac, uvidíte podľa konzistencie cesta, 6 kus vajce, 50 gram kryštálový cukor, 250 mililiter smotana na šľahanie, 4 plátok želatína, 200 gram biela čokoláda

1.

Rúru predhrejeme na 210 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s kryštálovým cukrom a vodou. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ a citrónovú kôru. Prilejeme maslovú zmes a vytvarujeme cesto, ktorým plníme tartovú formu. Dno poprepichujeme vidličkou. Pečieme 15 minút.

2.

Bielu čokoládu rozpustíme. Želatínu namočíme do studenej vody. 125 ml smotany vyšľaháme. Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré tiež vyšľaháme. Žĺtky spolu s cukrom začneme šľahať vo vodnom kúpeli, pridáme ďalších 125 ml smotany a šľaháme, kým zmes nezačne pevnieť (ak sa do toho fúkne, musia sa robiť vlnky). Pozor na teplotu, aby sa z toho neurobila praženica.

3.

Vyžmýkame želatínu a vpracujeme ju do hmoty (kým je ešte teplá). Pridáme rozpustenú bielu čokoládu. Postupne pridávame šľahačku, jemne zapracúvame do cesta metličkou. A nakoniec veľmi opatrne vmiešame tuhý sneh.

4.

Je dobré si najprv urobiť tart, vychladne počas toho, ako robíme plnku. Tou potom tart ihneď plníme a necháme stuhnúť.

5.

Môžeme ozdobiť pusinkami a zrniečkami granátového jablka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS