Téglik jogurtu je super pomocník v kuchyni: 5 rýchlych tipov, s ktorými zachránite nevydarené jedlo
23. 8. 2016, 13:05 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:09)

Zdroj: Shutterstock
Či do nápoja alebo kysnutého cesta, je dobré mať mať téglik jogurtu vždy po ruke. Ak sa vám totiž váš kulinársky výtvor nevydaril, zachránite ho práve pomocou neho.
1. Ak zmiešame med, mlieko a ochutený jogurt, dostaneme vynikajúci a osviežujúci nápoj.
2. Ak chceme, aby bolo kysnuté cesto jemnejšie a nadýchanejšie, rozmiešame droždie s 1PL bieleho jogurtu.

Zdroj: Shutterstock
Schudnite s jogurtom do plaviek
3. Ak chceme, aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobíme zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošky bieleho jogurtu.
4. Na šalát z čerstvej zeleniny si môžeme pripraviť nálev z vody, octu, korenia, soli a olivového oleja. Pred podávaním pridáme biely jogurt zmiešaný s cibuľkou, pažítkou a nasekanou kyslou uhorkou.
Zdroj: getty images
biely jogurt
5. Keď sa nám podarilo presoliť omáčku, zachránime ju tak, že pridáme jogurt.