Tekvicovo-mrkvové placky so syrom
8. 9. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 15 minút, 20 kusov
Potrebujeme: 350 g tekvice alebo cukety, 100 g mrkvy, 150 g strúhaného tvrdého syra, 2 žemle, 1 cibuľa, 2 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, sušený majorán, 3 PL strúhanky, trocha mlieka, olej na vyprážanie
Postup:
1. Tekvicu olúpeme, nahrubo postrúhame a jemne z nej vytlačíme tekutinu. Mrkvu ošúpeme a najemno postrúhame. Žemle nakrájame nadrobno, zalejeme trochou mlieka a vyžmýkame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno pokrájame.
2. V mise zmiešame cuketu, mrkvu, syr, vyžmýkané žemle, cibuľu, cesnak, vajcia, soľ, korenie, majorán a podľa potreby strúhanku. Vymiešame na jednoliate cesto.
3. Z cesta formujeme malé placky, ktoré z oboch strán opekáme na rozpálenom oleji. Po opečení zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke a teplé podávame.
Čas opekania: 15 minút