Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tekvicový nákyp

Tekvicový nákyp

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 lyžice masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, kôpor, tuk na vymastenie formy

Postup:

1. Tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky zašľaháme do masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov.

2. Osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a nasekaný kôpor.

3. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme doružova asi 60 minút.

4. Podávame s varenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS