Tekvicový nákyp
8. 10. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 lyžice masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, kôpor, tuk na vymastenie formy
Postup:
1. Tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky zašľaháme do masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov.
2. Osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a nasekaný kôpor.
3. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme doružova asi 60 minút.
4. Podávame s varenými zemiakmi.