Teľacia roláda
5. 3. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
RECEPT NA 4 PORCIE
POTREBUJEME:
2 plátky teľacieho mäsa z chrbta
2 viazaničky rukoly
2 hrste cestovín
2 PL rozdrobenej gorgonzoly
olivový olej
1/2 cibule
1 dl bieleho vína
1 veľká šálka vývaru
1 veľká šálka sladkej smotany
soľ
korenie
POSTUP:
1. Obidva kúsky mäsa v strede narežeme a roztvoríme ich ako motýlika. Rukolu umyjeme, odstránime zvädnuté lístky a tvrdé konce odrežeme.
2. Mäso ochutíme soľou a korením, položíme naň viazaničku rukoly, napevno zrolujeme a prepichneme ihlou. Rolády nakoniec opečieme na rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán.
3. Cestoviny uvaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na 1 PL olivového oleja, pridáme víno, bujón a smotanu, ochutíme soľou a korením.
4. Omáčku odstavíme zo sporáka, necháme v nej rozpustiť syr a opäť ju privedieme do varu. Pridáme soľ a korenie. Cestoviny podávame s omáčkou a nakrájanou roládou.