Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Teľacia roláda

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

RECEPT NA 4 PORCIE

POTREBUJEME:

2 plátky teľacieho mäsa z chrbta
2 viazaničky rukoly
2 hrste cestovín
2 PL rozdrobenej gorgonzoly
olivový olej
1/2 cibule
1 dl bieleho vína
1 veľká šálka vývaru
1 veľká šálka sladkej smotany
soľ
korenie

POSTUP:

1. Obidva kúsky mäsa v strede narežeme a roztvoríme ich ako motýlika. Rukolu umyjeme, odstránime zvädnuté lístky a tvrdé konce odrežeme.

2. Mäso ochutíme soľou a korením, položíme naň viazaničku rukoly, napevno zrolujeme a prepichneme ihlou. Rolády nakoniec opečieme na rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán.

3. Cestoviny uvaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na 1 PL olivového oleja, pridáme víno, bujón a smotanu, ochutíme soľou a korením.

4. Omáčku odstavíme zo sporáka, necháme v nej rozpustiť syr a opäť ju privedieme do varu. Pridáme soľ a korenie. Cestoviny podávame s omáčkou a nakrájanou roládou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS