Teľacie rolády s kašou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:52)

Zdroj: © StockFood
45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kus teľacia kotleta, 4 plátok kozí syr, 600 gram múčne zemiaky, 500 gram zelená fazuľka, 150 gram nakladané papriky v oleji, 60 gram maslo, 150 mililiter biele suché víno, 150 mililiter teľací demi glace silný mäsový vývar, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 hrsť baby špenát, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
1. Olúpané zemiaky varíme v osolenej vode asi 30 minút. Zelené fazuľky opláchneme, očistíme a 8 minút varíme v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou. Špenát opláchneme.
2. Rezne opláchneme, osušíme a jemne naklepeme. Z každej strany ich osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok syra, nakrájanú papriku a trochu špenátu. Kotlety zvinieme do rolád a špáradlom zaistíme.
3. V panvici s horúcim olejom ich opečieme z každej strany. Prilejeme víno, vývar, zakryjeme a na miernej teplote dusíme 15 až 20 minút.
4. Zemiaky scedíme, roztlačíme a vymiešame so 40 g masla. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
5. Fazuľu prehrejeme na masle. Dochutíme soľou.
6. Na tanier naložíme rolády, zelenú fazuľku, zemiakovú kašu a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.