Reklama

Tento trik ešte nepoznáte: Takto olúpete vajíčka v sekunde, prekvapí vás, na čom pri tom záleží

Vajickova dieta

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Nezáleží na technike lúpania. Dôležité je aj to, ako vajcia varíte.

Očistiť uvarené vajcia je niekedy výzva. Najmä tie čerstvé sú hotová nočná mora. Nie a nie ich ošúpať tak, aby boli pekné. S týmto trikom sa to však zakaždým podarí.

Ako zistiť, že je prášok na pranie kvalitný? Máme super trik s vajíčkom!

Zdroj: Shutterstock

Ako zistiť, že je prášok na pranie kvalitný? Máme super trik s vajíčkom!

Ocot sa používa najmä pri varení pošírovaných vajec. Teda tých, ktoré sa varia bez škrupinky. Ocot vo vode pomôže zrazeniu bielkov. Tie sú potom pevné a pošírované vajce je tak pekne hladké.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Menej známy je však fakt, že ocot narúša aj vaječnú škrupinu. Stačí iba pár minút. Ak sa vajíčka varia vo vode s octom, pôjdu ľahšie ošúpať.

Zdroj: Shutterstock

Tieto triky do domácnosti by mala poznať každá gazdinka.

Preto, keď nabudúce budete variť vajcia natvrdo, skúste do vody pridať pár lyžíc octu. Škrupinky pôjdu dole jedna radosť.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Vyberáme pre vás niečo PLUS