Tento trik ešte nepoznáte: Takto olúpete vajíčka v sekunde, prekvapí vás, na čom pri tom záleží
10. 9. 2018, 14:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:39)

Zdroj: Shutterstock
Nezáleží na technike lúpania. Dôležité je aj to, ako vajcia varíte.
Očistiť uvarené vajcia je niekedy výzva. Najmä tie čerstvé sú hotová nočná mora. Nie a nie ich ošúpať tak, aby boli pekné. S týmto trikom sa to však zakaždým podarí.

Zdroj: Shutterstock
Ako zistiť, že je prášok na pranie kvalitný? Máme super trik s vajíčkom!
Ocot sa používa najmä pri varení pošírovaných vajec. Teda tých, ktoré sa varia bez škrupinky. Ocot vo vode pomôže zrazeniu bielkov. Tie sú potom pevné a pošírované vajce je tak pekne hladké.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Menej známy je však fakt, že ocot narúša aj vaječnú škrupinu. Stačí iba pár minút. Ak sa vajíčka varia vo vode s octom, pôjdu ľahšie ošúpať.
Zdroj: Shutterstock
Tieto triky do domácnosti by mala poznať každá gazdinka.
Preto, keď nabudúce budete variť vajcia natvrdo, skúste do vody pridať pár lyžíc octu. Škrupinky pôjdu dole jedna radosť.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka