Tento trik sa zíde každej gazdinke: Čo robiť, keď med kryštalizuje? Je to celkom jednoduché!
31. 7. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: living4media
Reklama
Naša stála čitateľka Petra potrebovala od nás radu, čo má urobiť s púpavovým medom, ktorý jej skryštalizoval, teda scukornatel.
Scukornatený med nie je škodlivý, má všetky vlastnosti tekutého medu, iba inak vyzerá. Ak sa vám však nepáči vzhľadovo a zle sa vám s ním narába, skúste ho pastovať. Ako?
Vždy, keď vidíte, že sa začínajú tvoriť kryštáliky, med vo fľaši poriadne premiešajte, poštuchajte, skrátka uveďte do pohybu. Robte to každý deň až dovtedy, kým nevznikne medová pasta.
Pastovaný med netečie, netuhne, má výbornú chuť, zachované všetky biologicky aktívne látky a vydrží aj niekoľko rokov v nezmenenej kvalite a konzistencii.