Thajská kokosová polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:52)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 750 mililiter kurací vývar, 400 mililiter kokosové mlieko, 250 gram jazmínová ryža, 200 gram bambusové výhonky z konzervy, 110 gram struky mladého hrášku, 2 kus kuracie prsia bez kože, 1 kus mrkva, 1 kus čili paprička, 2 polievková lyžica arašidový olej, 1 polievková lyžica zelená pasta karí, 1 polievková lyžica rybacia omáčka, 1 polievková lyžica ryžový vínny ocot, 1 polievková lyžica hnedý cukor, 1 polievková lyžica sójová omáčka, 1 hrsť lístky thajskej bazalky
1.
Do hrnca s horúcim olejom vmiešame karí pastu a pražíme asi 1 minútu. Pridáme nakrájanú mrkvu, výhonky a kura. Pražíme asi 1 minútu, potom podlejeme vývarom, kokosovým mliekom, prikryjeme a varíme hodinu na miernom ohni.
2.
Keď je kura mäkké, ochutíme vývar rybacou omáčkou, octom a sójovou omáčkou. Vsypeme do nej aj hrášok a varíme ešte 5 minút.
3.
Podávame s uvarenou ryžou, so sekanou papričkou čili a s niekoľkými lístkami bazalky.