Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Thajská kokosová polievka

Thajská kokosová polievka

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 750 mililiter kurací vývar, 400 mililiter kokosové mlieko, 250 gram jazmínová ryža, 200 gram bambusové výhonky z konzervy, 110 gram struky mladého hrášku, 2 kus kuracie prsia bez kože, 1 kus mrkva, 1 kus čili paprička, 2 polievková lyžica arašidový olej, 1 polievková lyžica zelená pasta karí, 1 polievková lyžica rybacia omáčka, 1 polievková lyžica ryžový vínny ocot, 1 polievková lyžica hnedý cukor, 1 polievková lyžica sójová omáčka, 1 hrsť lístky thajskej bazalky

1.

Do hrnca s horúcim olejom vmiešame karí pastu a pražíme asi 1 minútu. Pridáme nakrájanú mrkvu, výhonky a kura. Pražíme asi 1 minútu, potom podlejeme vývarom, kokosovým mliekom, prikryjeme a varíme hodinu na miernom ohni.

2.

Keď je kura mäkké, ochutíme vývar rybacou omáčkou, octom a sójovou omáčkou. Vsypeme do nej aj hrášok a varíme ešte 5 minút.

3.

Podávame s uvarenou ryžou, so sekanou papričkou čili a s niekoľkými lístkami bazalky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS