Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tie najlepšie recepty bývajú často tie najjednoduchšie! Máte chuť na voňavé a chrumkavé placky?

jedlo, strava, recepty, tekvicové placky s ovčím syrom

Zdroj: Peter Záhradník

Reklama

Tieto tri recepty na chrumkavé placky potešia každého hladoša. Rozhodne nimi nič nepokazíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Mrkvové

    4 porcie

    Uvaríme 300 g očistenej mrkvy spolu so 100 g zemiakov domäkka. Po uvarení scedíme, necháme vychladnúť a postrúhame. Pridáme 30 g masla vymiešaného s 1 žĺtkom, 2 prelisované strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, 2 lyžičky prášku do pečiva a zmes zahustíme 60 až 100 g hladkej múky. Na panvici s malým množstvom oleja upečieme placky. Ozdobíme pokrájanými cherry paradajkami a mini mozzarellou. Posypeme lístkami bazalky, kôprom, provensalskými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom.

    Zdroj: ANZA

    Mrkvové

    Tekvicové s ovčím syrom

    4 porcie

    Najemno postrúhame 1 očistenú tekvicu s 1 olúpanou cibuľou, pridáme 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vmiešame 50 g postrúhaného ovčieho syra, 1 rozšľahané vajce a zmes zahustíme hladkou múkou. Na olejom potretej panvici opečieme placky a posypeme asi 30 g ovčieho syra.

    Zdroj: ANZA

    Tekvicové s ovčím syrom

    Bylinkové s mäsom

    4 porcie

    Rozšľaháme 3 celé vajcia, prisypeme hladkú múku a dohladka vymiešame. Prilejeme mlieko a vymiešame polohusté cesto. Pridáme soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, štipku prášku do pečiva a nasekanú pažítku. Z vymiešaného cesta upečieme na oleji okrúhle malé placky. Osolíme 250 g mletého bravčového mäsa, okoreníme, posypeme grilovacím korením a ochutíme 1 lyžičkou cesnakovej pasty. Mäso dobre premiešame. V panvici rozpálime olej a ochutené mäso pár minút opekáme. Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť póru, nasekanú petržlenovú vňať a spolu opečieme. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Placky dáme na vymastený plech a na každú dáme opečenú mäsovú zmes. Posypeme 20 g syru Niva zmiešaným s 30 g nakrájaného syra s bielou plesňou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Po zapečení dozdobíme žeruchou.

    Zdroj: ANZA

    Bylinkové s mäsom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS