Mrkvové

4 porcie

Uvaríme 300 g očistenej mrkvy spolu so 100 g zemiakov domäkka. Po uvarení scedíme, necháme vychladnúť a postrúhame. Pridáme 30 g masla vymiešaného s 1 žĺtkom, 2 prelisované strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, 2 lyžičky prášku do pečiva a zmes zahustíme 60 až 100 g hladkej múky. Na panvici s malým množstvom oleja upečieme placky. Ozdobíme pokrájanými cherry paradajkami a mini mozzarellou. Posypeme lístkami bazalky, kôprom, provensalskými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom.

Mrkvové
Mrkvové
Zdroj: ANZA

Tekvicové s ovčím syrom

4 porcie

Najemno postrúhame 1 očistenú tekvicu s 1 olúpanou cibuľou, pridáme 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vmiešame 50 g postrúhaného ovčieho syra, 1 rozšľahané vajce a zmes zahustíme hladkou múkou. Na olejom potretej panvici opečieme placky a posypeme asi 30 g ovčieho syra.

Tekvicové s ovčím syrom
Tekvicové s ovčím syrom
Zdroj: ANZA

Bylinkové s mäsom

4 porcie

Rozšľaháme 3 celé vajcia, prisypeme hladkú múku a dohladka vymiešame. Prilejeme mlieko a vymiešame polohusté cesto. Pridáme soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, štipku prášku do pečiva a nasekanú pažítku. Z vymiešaného cesta upečieme na oleji okrúhle malé placky. Osolíme 250 g mletého bravčového mäsa, okoreníme, posypeme grilovacím korením a ochutíme 1 lyžičkou cesnakovej pasty. Mäso dobre premiešame. V panvici rozpálime olej a ochutené mäso pár minút opekáme. Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť póru, nasekanú petržlenovú vňať a spolu opečieme. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Placky dáme na vymastený plech a na každú dáme opečenú mäsovú zmes. Posypeme 20 g syru Niva zmiešaným s 30 g nakrájaného syra s bielou plesňou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Po zapečení dozdobíme žeruchou.

Bylinkové s mäsom
Bylinkové s mäsom
Zdroj: ANZA