Za tieto ovocné košíčky vás bude vaša svokra nenávidieť: Sú hviezdou každej rodinnej oslavy!
3. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Krehké košíčky z treného cesta všetci dobre poznáme. Tieto z odpaľovaného cesta sú ešte lepšie! Jemné, nadýchané a pevné. Mňam!
Odpaľované košíčky s ovocím
8 kúskov
315 ml mlieka ● 50 g masla ● štipka soli ● 75 g hladkej múky ● 2 vajcia ● 1/2 balíčka Zlatého klasu ● 1 až 2 PL cukru ● čerstvé ovocie (jahody, kivi) na ozdobu
V hrnci privedieme do varu 65 ml mlieka, 65 ml vody, maslo a soľ. Vsypeme múku a miešame, kým sa nám cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Cesto dáme do misy a zašľaháme 1 vajce. Necháme 10 minút odpočívať. Potom zašľaháme ďalšie vajce. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie asi 8 kruhov s priemerom 6 cm, v strede ich urobíme tenšie a po okrajoch hrubšie, aby nám vznikli košíčky. Pečieme pri teplote 225 °C asi 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. V pohári vymiešame pudingový prášok, cukor a 30 ml mlieka dohladka. V hrnci privedieme do varu 220 ml mlieka a zamiešame pudingovú zmes. Za stáleho miešania varíme, kým nezískame hustý puding. Necháme vychladnúť a naplníme ním košíčky. Ozdobíme čerstvým ovocím a ihneď podávame.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Ovocné košíčky z odpaľovaného cesta