Losos s quinoou

4 porcie

120 g quinoy ● 250 ml horúceho zeleninového vývaru ● 1 PL olivového oleja ● nasekané bylinky (petržlen, tymian, estragón alebo rozmarín) ● 2 mladé cibuľky ● 4 sušené paradajky ● 2 plátky lososa (po 200 g) ● 1 citrón ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

Quinou dáme do misky a zalejeme studenou vodou. Po 10 minútach scedíme. Dáme do hrnca, zalejeme horúcim zeleninovým vývarom a uvedieme do varu. Pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Odstavíme z ohňa a necháme 5 až 10 minút postáť. K uvarenej quinoi primiešame časť byliniek nasekaných nadrobno, cibuliek nakrájaných na kolieska a sušených paradajok nakrájaných na kocky. Z papiera na pečenie odstrihneme dva väčšie listy. Na každý rozdelíme quinou. Navrch uložíme lososa, osolíme ho, okoreníme, posypeme zvyšnými bylinkami, pridáme koliesko citróna a pokvapkáme olejom. Papier preložíme na polovicu a okraje dobre zahneme, aby sme balíček utesnili. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Balíčky pečieme 15 minút, podľa potreby o pár minút dlhšie. Uložíme na taniere a podávame.

 

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 15 minút

Losos s quinoou
Zdroj: archív Dobré jedlo