Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

TIP na nedeľný obed: Pripravte si lahodné kura s príchuťou Francúzska, určite neoľutujete!

Provensalské kura

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock

Reklama

Čo uvariť rodine na obed? Recept na chutné provensalské kura vás určite nesklame.

Štyri kuracie stehná umyjeme, osušíme, popicháme hrotom ostrého noža, osolíme a okoreníme.

Na panvici ohrejeme 2 PL oleja, na ktorom mäso z každej strany prudko opečieme. Opečené stehná pokladieme do misy vhodnej na zapekanie.

Dve cibule ošúpeme a najemno nasekáme. V čistej panvici ohrejeme trochu oleja, na ktorom cibuľu speníme.

Pridáme 4 nahrubo nasekané strúčiky cesnaku a 50 g lúpaných mandlí. Krátko opečieme a podlejeme 200 ml suchého bieleho vína.

Pridáme čerstvý tymian a štipku šafranu. Zmes krátko prehrejeme.

Stehná zalejeme vínovou zmesou a misu zakryjeme. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme 40 až 45 minút. Hotové kura podávame so zeleninovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS