TIP na nedeľný obed: Pripravte si lahodné kura s príchuťou Francúzska, určite neoľutujete!
9. 11. 2014, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Čo uvariť rodine na obed? Recept na chutné provensalské kura vás určite nesklame.
Štyri kuracie stehná umyjeme, osušíme, popicháme hrotom ostrého noža, osolíme a okoreníme.
Na panvici ohrejeme 2 PL oleja, na ktorom mäso z každej strany prudko opečieme. Opečené stehná pokladieme do misy vhodnej na zapekanie.
Dve cibule ošúpeme a najemno nasekáme. V čistej panvici ohrejeme trochu oleja, na ktorom cibuľu speníme.
Pridáme 4 nahrubo nasekané strúčiky cesnaku a 50 g lúpaných mandlí. Krátko opečieme a podlejeme 200 ml suchého bieleho vína.
Pridáme čerstvý tymian a štipku šafranu. Zmes krátko prehrejeme.
Stehná zalejeme vínovou zmesou a misu zakryjeme. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme 40 až 45 minút. Hotové kura podávame so zeleninovým šalátom.