Reklama

TIP na dokonale chutný sendvič: Nezabudnite chlieb potrieť 1 vecou, tá chuť bude neporovnateľná

Dokonalý sendvič

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dostali ste chuť na šišky? Máme pre vás trocha zdravšie, pečené v rúre!

    SOS z kuchyne

    Ako variť zeler, aby bol pekne biely?

    Martina z Michaloviec

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Zeler je vynikajúca zelenina, ktorá sa dá využiť do zemiakového pyré, na hranolčeky, šalát, ale aj skvelú polievku. Pri varení však zvykne nepekne hnednúť, a teda opticky nevyzerá najchutnejšie. Aby ste sa tomu vyhli, pridajte do vody, v ktorej sa zeler varí, trocha oleja a varte ho bez pokrievky. Pomôže vám aj trocha citrónovej šťavy alebo ocot.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Padlo nám do oka

    Miska na polievku

    Ak máte rady vidiecky štýl, vymeniť hlboké taniere za misky nie je zlý nápad. Okrem toho, že vyzerajú úžasne, udržia svoj obsah dlhšie teplý. A tak sa už na studenú polievku nebude nikto sťažovať. Naozaj je z čoho vyberať, tak isto nájdete také, ktoré sa vám hodia k jedálenskému servisu.

    Zdroj: archív firmy

    Bodkovaná, 1 ks, Zoot, 7,95€

    Zdroj: archív firmy

    Papričky, 2 ks, Next, 13€

    Zdroj: archív firmy

    Luxusná aj na zapekanie, 1 ks, Potten & Pannen, 16 €

    Čistá práca

    Pri sekaní čerstvých byliniek zvyknú odrezané kúsky poletovať sem a tam, až ich je plná kuchyňa. Predídete tomu tak, že nasypete malé množstvo soli na dosku na krájanie.

    Zdroj: shutterstock

    Čistá práca

    Dokonalý sendvič

    Obložený chlebík plný všetkého, čo chladnička dala, je skvelá, rýchla a najmä skutočne chutná desiata či olovrant. Nezabudnite však jednotlivé pláty sendviča potrieť maslom po celej ploche. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete namiesto masla použiť majonézu alebo dresing. Mňam!

    Zdroj: shutterstock

    Dokonalý sendvič

    Pre knihomoľky

    Markéta Chovancová: Markéta v troubě

    Známa česká foodblogerka si pre nás pripravila kuchársku knihu nabitú receptami podľa ročných období. S využitím aktuálne dostupných domácich surovín si s Markétou doma upečiete klasické múčniky, nadýchané pečivo i skvelé zapečené jedlá. CPRESS, 11,99 €

    Zdroj: archív firmy

    Markéta Chovancová: Markéta v troubě

    Bella pasta

    Aby ste získali dokonalé talianske cestoviny, varte ich asi o minútu kratšie, ako je napísané na obale. Cestoviny preceďte a na poslednú minútu ich pridajte variť do omáčky, s ktorou ich chcete podávať. Budú famózne.

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.