TIP na dokonale chutný sendvič: Nezabudnite chlieb potrieť 1 vecou, tá chuť bude neporovnateľná
3. 5. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 0:45)

Zdroj: shutterstock
Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

SOS z kuchyne
Ako variť zeler, aby bol pekne biely?
Martina z Michaloviec
Radí redaktorka Petra Mitringová
Zeler je vynikajúca zelenina, ktorá sa dá využiť do zemiakového pyré, na hranolčeky, šalát, ale aj skvelú polievku. Pri varení však zvykne nepekne hnednúť, a teda opticky nevyzerá najchutnejšie. Aby ste sa tomu vyhli, pridajte do vody, v ktorej sa zeler varí, trocha oleja a varte ho bez pokrievky. Pomôže vám aj trocha citrónovej šťavy alebo ocot.
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Padlo nám do oka
Miska na polievku
Ak máte rady vidiecky štýl, vymeniť hlboké taniere za misky nie je zlý nápad. Okrem toho, že vyzerajú úžasne, udržia svoj obsah dlhšie teplý. A tak sa už na studenú polievku nebude nikto sťažovať. Naozaj je z čoho vyberať, tak isto nájdete také, ktoré sa vám hodia k jedálenskému servisu.
Zdroj: archív firmy
Bodkovaná, 1 ks, Zoot, 7,95€
Zdroj: archív firmy
Papričky, 2 ks, Next, 13€
Zdroj: archív firmy
Luxusná aj na zapekanie, 1 ks, Potten & Pannen, 16 €
Čistá práca
Pri sekaní čerstvých byliniek zvyknú odrezané kúsky poletovať sem a tam, až ich je plná kuchyňa. Predídete tomu tak, že nasypete malé množstvo soli na dosku na krájanie.
Zdroj: shutterstock
Čistá práca
Dokonalý sendvič
Obložený chlebík plný všetkého, čo chladnička dala, je skvelá, rýchla a najmä skutočne chutná desiata či olovrant. Nezabudnite však jednotlivé pláty sendviča potrieť maslom po celej ploche. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete namiesto masla použiť majonézu alebo dresing. Mňam!
Zdroj: shutterstock
Dokonalý sendvič
Pre knihomoľky
Markéta Chovancová: Markéta v troubě
Známa česká foodblogerka si pre nás pripravila kuchársku knihu nabitú receptami podľa ročných období. S využitím aktuálne dostupných domácich surovín si s Markétou doma upečiete klasické múčniky, nadýchané pečivo i skvelé zapečené jedlá. CPRESS, 11,99 €
Zdroj: archív firmy
Markéta Chovancová: Markéta v troubě
Bella pasta
Aby ste získali dokonalé talianske cestoviny, varte ich asi o minútu kratšie, ako je napísané na obale. Cestoviny preceďte a na poslednú minútu ich pridajte variť do omáčky, s ktorou ich chcete podávať. Budú famózne.
Zdroj: shutterstock
Bella pasta